Otevřít menu

Na úvodní stranu Obecní knihovna Nikolčice

Jihomoravský kraj
Návštěv :
Celkem : 2924
Týden : 6
Dnes : 0
podrobnosti

Vyhlášení vítězů soutěže Příběhy mého kraje

V úterý 21. 11. 2017 se v knihovně uskuteční vyhlášení vítězů soutěže Příběhy mého kraje, konané v rámci projektu Jižní Morava čte. Této soutěže se zúčastnilo 18 dětí ve třech kategoriích. Součástí vyhlášení bude i čtení vítězných prací.

 

 

Výstava keramiky

V knihovně můžete zhlédnout výstavku keramiky dětí na téma Putování za uměním. Výstava potrvá během měsíce října a listopadu.

 

Beseda - pan Zdeněk Železný

Pan Zdeněk Železný nás navštívil 5. 10. Přečetl nám ukázky ze svých knížek a povyprávěl nám, jak vzniká kniha. Viděli jsme i ukázky z dramatizaci jeho knih.

Fotky najdete ve fotogalerii.

 

Beseda a autorské čtení - Zdeněk Železný

Ve čtvrtek 5.10. se v ZŠ Nikolčice v 8.45 hodin uskuteční autorské čtení a beseda na téma "Jak přichází kniha na svět" s panem spisovatelem Zdeňkem Železným.

Pan Zdeněk Železný píše pro děti, vydal knihy Dívej se kolem, Slovní hrátky se zvířátky, Pěkně podle abecedy, Svět jako na dlani a Prapověsti naše s trochou vtipné kaše.

 

Beseda s kronikářem panem Solničkou

V pátek 8. 9. se v knihovně uskutečnila beseda s panem Solničkou, který v Nikolčicích píše kroniku obce. Nejdříve nás seznámil s historií obce, přečetl nám události, které se v obci udály během její historie. Potom nás čekaly zajímavé příběhy a historky, které se pojí k naší vesnici. Z knížky Malebné Kloboucko jsme si přečetli příběhy v našem nářečí. Lidé si mohli prohlédnout knihy a publikace o Nikolčicích, knížky o našem regionu a také kroniku obce, Sokola, staré fotografie různých koutů naší obce, zápisy z vítání občánků, zlatých svateb a jiných historických událostí.

V příjemné atmosféře při čaji a kávě s malým občerstvením nakonec došlo i na otázky a volné povídání. V rámci besedy byla vyhlášena literárně-výtvarná soutěž pro děti na téma Příběhy mého kraje.

Fotky najdete ve fotogalerii.

 

JIŽNÍ MORAVA ČTE

Naše knihovna se zapojila do projektu Jižní Morava čte.

V rámci tohoto projektu se uskuteční několik akcí.

V měsíci září bude v knihovně výstavka knih o našem regionu. Můžete zalistovat v čítankách, v různých brožurách a publikacích o naší vesnici i o okolních obcích.

V pátek 8. 9. zveme všechny děti i dospělé na besedu s kronikářem panem Solničkou, který nám přinese kroniky Nikolčič. Čeká nás čtení a povídání o Nikolčicích, v rámci tohoto setkání bude vyhlášena literárně-výtvarná soutěž pro děti na téma Příběhy mého kraje.

Setkání se uskuteční v 17 hodin.